bijbelstudie Urk: Simson (2)

In een eerdere studie hebben we het begin van de geschiedenis van Simson besproken: zijn geboorte en de geschiedenis met de verscheurde leeuw. Tijdens deze middag willen we dit vervolgen en bezien wat de betekenis is van de bruiloft waar Simson een raadsel opgeeft aan zijn 30 metgezellen. In dit raadsel speelt de verscheurde leeuw waarin honing werd gevonden weer een grote rol. De bruiloft eindigt in een drama. Waar spreekt dit van?

Een hoofdstuk later komt Simson tot de vrouw die zijn bruid niet geworden was, maar ook deze keer loopt het verkeerd af. Simson vangt uit wraak 300 vossen, bindt ze met de staarten aan elkaar met een fakkel ertussen en de totale oogst van de Filistijnen gaat in vlammen op. Wat heeft dit te betekenen? In deze studie geen ethische blik op wie Simson is en wat hij doet. Aan veel hiervan zouden we misschien geen voorbeeld nemen, maar Simson is een schitterend voor-beeld, een voorafschaduwing van Jezus Christus. Dáár gaat deze studie over.

 

Datum: zondag 25 juni 2017
Aanvang: 16.00 uur

 

Plaats:
Stortemelk 12
Kamperhoek
8321 EE Urk

Programma:
1e studie
16.00-17.15uur

Pauze
17.15-17.45uur

2e studie
17.45-19.00 uur

Deze tijden zijn een richtlijn. Het kan goed dat het iets anders loopt en het wat eerder afgelopen is.
Voor koffie en wat lekkers wordt gezorgd. Na de studies is er nog gelegenheid om met elkaar een hapje en een drankje te nuttigen.