bijbelstudie Urk: Simson

Hoewel het slechts vier hoofstukken zijn waarin we zijn geschiedenissen beschreven vinden, is Simson toch één van de bekendste figuren uit de bijbel. Waarschijnlijk omdat deze verhalen zo ontzettend tot de verbeelding spreken. Vaak wordt er nogal ethisch tegen Simson aangekeken. De nadruk wordt gelegd op de zondige dingen die hij deed: vechten, doden, een hoer bezoeken, enz. Maar in de Schrift lees je hier geen oordeel over. Wanneer Simson aangehaald wordt in het nieuwe testament, is het vanwege zijn geloof (Hebr.11:32).

Wat dan ook veel minder bekend is over Simson, is dat hij een type is van Jezus van Nazareth. De belofte aan Simson’s ouders was dat hij zou beginnen Israël te verlossen. Deze verlossing zal uiteindelijk tot stand komen door Degene waar Simson een voorafschaduwing van is: Jezus Christus. Simson is een uitbeelding van de Here Jezus in Zijn eerste komst. In deze bijbelstudie willen we de geschiedenis over Simson, zoals beschreven in het boek Richteren, nader bezien en onder-zoeken. We willen het raadsel van Simson ontrafelen en zien waar het werkelijk van spreekt…

 

Datum: zondag 30 april 2017
Aanvang: 16.00 uur

 

Plaats:
Stortemelk 12
Kamperhoek
8321 EE Urk

Programma:
1e studie
16.00-17.15uur

Pauze
17.15-17.45uur

2e studie
17.45-19.00 uur

Voor koffie en wat lekkers wordt gezorgd. Na de studies is er nog gelegenheid om met elkaar een hapje en een drankje te nuttigen.