mijn persoonlijke situatie

De meeste vaste bezoekers van mijn bijbelstudies zijn op de hoogte van mijn persoonlijke omstandigheden, maar omdat er ook lezers van mijn website zijn die wat verder weg wonen en die ik nooit of weinig ontmoet, wil ik hier ook iets vermelden over mijn huidige situatie.

Eerder deze week heb ik een herseninfarct gehad. Gelukkig was mijn zoon thuis en was ik niet alleen. Ik ben per ambulance met spoed afgevoerd naar het ziekenhuis en daar meteen volgepompt met bloedverdunners. Ik zal hier niet in details treden, maar de eerste nacht in het ziekenhuis heb ik het erg slecht gehad. Ik had de avond dat ik naar het ziekenhuis werd gebracht allerlei uitval verschijnselen, met name in coördinatie van armen, benen, maar ook met spraak en denkvermogen.

Uiteindelijk ben ik ergens tussen middernacht en vroeg in de ochtend in slaap gevallen. Wonder boven wonder werd ik ‘s ochtends vrij goed wakker en na wat gegeten te hebben en mezelf te hebben opgefrist, ben ik gedurende de dag erg opgeknapt. Lopen ging steeds beter en de testjes die ik moest doen, verliepen ook steeds beter.

Daarom mocht ik ‘s avonds naar huis. Toen ik de volgende ochtend een rondje ging wandelen, had ik tot tweemaal toe weer uitval van lichaamsfuncties. Dat blijken achteraf twee lichtere infarcten (TIA’s) te zijn geweest. Ik ben toen terug gegaan naar het ziekenhuis en moest daar nu een aantal dagen blijven.

Inmiddels ben ik weer thuis. Ik voel me vrij goed. Alle uitgevallen functies zijn zo goed als terug. Ik heb alleen heel weinig energie. De komende tijd moet ik gaan ervaren wat ik kan en een balans zoeken in alles en van daaruit mijn activiteiten weer opbouwen.

Daarin heb ik natuurlijk verschillende rollen en verantwoordelijkheden. In de eerste plaats ben ik vader van twee kinderen, die allebei weer naar school gaan en daarbij, en bij andere zaken, tijd en aandacht nodig hebben. Denk daarnaast aan zaken als het huishouden, werk, sporten en natuurlijk bijbelstudie.

Hoe al die dingen gaan lopen en met welke intensiteit ik de dingen kan doen, moet gaan blijken. Voor wat betreft mijn website zal er in ieder geval de komende maanden weinig gebeuren. Hetzelfde geldt voor het geven van bijbelstudie.

Natuurlijk had ik ook op het gebied van bijbelstudie allerlei plannen. Zo zien we maar weer dat een mens wikt, maar het God is die beschikt. Ook deze situatie waar ik nu midden in zit, past in die beschikking en werkt mee ten goede. Daar vertrouw ik op en hoe het dan ook verder gaat, ook dat is in Zijn handen.