geen doelmissers meer!

In de Romeinen brief zet Paulus uiteen dat de gelovige is gerechtvaardigd. Christus stierf voor ons en Zijn rechtvaardigheid is nu de onze. Zijn positie is nu ook de onze, zo rekent God. De oude mens met zijn zonde ligt achter ons (Rom.6:6). Paulus zegt dan ook in:

Romeinen 5
8 God echter bevestigt zijn liefde voor ons, want Christus stierf voor ons, toen wij nog zondaars waren.

verleden tijd 

Christus stierf voor ons toen wij ‘nog zondaars waren’, dat is verleden tijd, want God rekent ons niet meer als zondaren. Wij zijn één gemaakt met Christus en zo ziet God ons nu.

alles volgens Zijn plan

Dat wij zondaren waren, betekent niet slechts dat God niet meer met onze misstappen en overtredingen rekent, het gaat nog veel dieper. Een zondaar is letterlijk ‘een doelmisser’. Nu wij geen zondaren meer zijn, zijn wij ook geen doelmissers meer. Alles gaat volgens Gods bedoeling! Of dat nu de grote dingen zijn op het wereldtoneel of de kleine dingen in ons persoonlijke leven. Is dat niet mooi? Of we dat nu voelen of ervaren of niet, er gaat niets mis. Hij doet alle dingen meewerken ten goede (Rom.8:28). Hij werkt alles naar de raad van Zijn wil (Ef.1:11). Elk schot is in de roos!