Mozes’ vlucht 🔈 📹

Het verhaal van Mozes begint bij zijn geboorte. Hij wordt door zijn ouders eerst drie maanden verborgen, omdat de Farao had bevolen alle geboren zonen van Israël te doden. Zo werd Mozes in een rieten mandje (lett: een ark van papyrus) te vondeling gelegd door zijn moeder en gevonden door de dochter van de farao van Egypte. Hij groeit op aan het Egyptische hof.

Wanneer Mozes 40 jaar oud is, gaat hij uit tot zijn broeders, die leven in slavernij in Egypte. God had al aan Abraham voorzegd hoe lang deze slavernij zou duren. De tijd van verlossing was aangebroken en Mozes mengt zich in een geschil en slaat een Egyptenaar dood. Hij dacht dat zijn broeders zouden begrijpen dat hij de beloofde verlosser was, maar zij erkenden hem niet. Mozes vlucht naar Midian en komt daar terecht bij de priester en zijn familie.

Hij trouwt daar en krijgt twee zonen. Mozes’ verwerping door zijn broedervolk en zijn verblijf in het buitenland is een type van onze huidige tijd. De Messias is door Israël verworpen en is nu ‘Christus, onder jullie natiën’ (Kol.1:27).

 

Audio

Powerpoint

 

 

Plaats studie: Rotterdam
Datum: 20  september 2020