wat is het evangelie?

Wat zou uw antwoord zijn op bovenstaande vraag? Wanneer je dit aan ‘de gemiddelde christen’ zou vragen, zal er waarschijnlijk een antwoord op komen zoals: “dat Jezus Christus gestorven is voor mijn (of: onze) zonden”. En dat is natuurlijk zo (1 Kor.15:3). Maar het antwoord is nogal beperkt en zou ook weer andere vragen moeten oproepen, zoals: waarom is het een goed bericht (>evangelie) dat Iemand gestorven is? De Schrift leert immers zelf dat er “meer” is, Hij is namelijk ook opgewekt (Rom.8:34) En, als Hij stierf voor mijn of onze zonden, wie is “mijn” of wie zijn “onze”?

Het lastige aan het bespreken van een onderwerp als dit, is dat het antwoord op de vraag: “wat is het evangelie”? afhankelijk is van aan wie het wordt gevraagd. Ook het tijdstip waarop de vraag gesteld wordt, is belangrijk.

Als aan ons, gelovigen uit de natiën, de vraag gesteld wordt wat het evangelie is, dan zouden wij bij Paulus te rade gaan. Hij is de apostel van de natiën (Rom.11:13; 1 Tim.2:7; 2 Tim.1:11). Ik wil dan ook in de komende blogs het evangelie naar voren brengen, dat Paulus noemt: “mijn evangelie” (Rom.2:6, 16:25; 2 Tim.2:8).

Lees de serie: wat is het evangelie


Ook te verkrijgen als boek, via Stichting Evangelie om Niet:

Brochure: wat is het evangelie?
Download, lees en deel het boek (brochure): ‘wat is het evangelie?’ op de website van Evangelie Om Niet. Of bestel het hier.