de sterrenbeelden: het werk van Zijn handen! 🔈 📹

De Schrift noemt diverse sterrenbeelden bij naam en maakt ook meerdere keren melding van de sterrenbeelden: de tekens van de dierenriem. Waar getuigen deze sterrenbeelden van en wat is hun betekenis? In deze vijf studies behandelen we alle 12 sterrenbeelden met hun drie decanen: totaal 48 sterrenbeelden.

1. Inleiding
In deze eerste studie een overzicht van de vermeldingen in de Schrift van sterrenbeelden, hoeveel sterrenbeelden er zijn, waar we zouden moeten beginnen bij het bestuderen van de sterrenbeelden en nog veel meer.

Studie (audio)
Powerpoint

Plaats studie: Rotterdam
Datum: 18 oktober 2020


2. Maagd, Weegschaal en Schorpioen

Na een eerste inleidende studie over wát de bijbel zegt over de sterrenbeelden, beginnen we in deze studie met het bespreken van de sterrenbeelden. 12 sterrenbeelden, met elk 3 decanen. In deze studie bespreken we de Maagd, Weegschaal en Schorpioen.

Studie (audio)
Powerpoint

 

Plaats studie: Rhoon
Datum: 1 november 2020

3. Boogschutter, Steenbok en Waterman
In deze studie bespreken we de sterrenbeelden: Boogschutter, Steenbok en Waterman. In de inleiding geef ik een aanvulling op de eerste (inleideidende) studie: wat zegt de Schrift over de sterrenbeelden en welke waarde kunnen we er aan toekennen?

Studie (audio)
Powerpoint

 

Plaats studie: Rhoon
Datum: 22 november 2020

 

4. Vissen, Ram en Stier
In deze studie bespreken we de sterrenbeelden: Vissen, Ram en Stier met hun drie decanen. Rond minuut 18 heb ik er een stuk tussenuit geknipt, omdat we een technische storing hadden.

Door een andere technische storing is de audio mislukt. Van deze studie zijn alleen de video en PowerPoint beschikbaar.

PowerPoint 

Plaats studie: Rhoon
Datum: 6 december 2020

 

5. Tweelingen, Kreeft en Leeuw
In deze studie een bespreking van de sterrenbeelden: Tweelingen, Kreeft en Leeuw met hun drie decanen. Dit zijn de laatste drie sterrenbeelden, en hiermee is de cirkel rond: van de Maagd tot de Leeuw!

Geen audio opname beschikbaar.

Powerpoint

 

Plaats studie: Hendrik Ido Ambacht
Datum: 10 december 2020